Port Askaig 12 år Old Spring Edition

Hvis du gik og troede, at røget whisky ikke kunne være forårsagtigt, så tro om igen! Til Port Askaig 12 Year Old “Spring Edition” har man sammensat 18 ex-bourbon hogsheads med whisky destilleret i 2006 og 2007. En lys, liflig og frisk dram, præget af citrus og vanilje, men selvfølgelig med en god portion røg. Tappet ved 45,8% i 5.000 eksemplarer.

Farve: Let gylden.
Duft: En gåtur på stranden: frisk brise og saltvand, men også fersken og citronsorbet, let vanilje og duften af rent vasketøj.
Smagsnoter: Citronskal, grapefrugt, vaniljestænger og behagelig tørverøg.

Serveringsforslag: Bør nydes ren, evt. med en dråbe vand hvis du er til den slags!

Port Askaig er en serie af whiskyer fra Elixir Distillers. Brandet er opkaldt efter byen af samme navn, som ligger på Islays østkyst og som i hundredvis af år har været kendt som ”porten til Islay”. Herfra og -til er mange smuglere og whiskyfans sejlet gennem årene, og navnet er nærmest blevet synonymt med røg og tang og tjære. Tæt ved byen ligger også destillerierne Caol Ila og Bunnahabhain, som siges at spille hovedrollerne i flere af aftapningerne.

Fra Port Askaig kan kystlinjen på den nærliggende Isle of Jura skimtes på en klar dag, og det er denne kystlinje, der er motivet på etiketten på Port Askaig-aftapningerne.

Notér: "Port Askaig 12 år Old Spring Edition"