Laphroaig Lore

Laphroaig Lore er en skotsk single malt whisky fra et af Islays mest ikoniske destillerier. Lore er sammensat af destillater med en alder mellem 7 og 21 år, lagret på hele fem forskellige fadtyper, blandt andet bourbonfade, quarter casks (små fade), sherry-fade, og refill fade, der har indeholdt røget whisky. Den er tappet ved 48% alkohol, og Laphroaig kalder Lore én af deres mest fyldige whiskies nogensidne!

Farve: Rav.
Duft: Lækker duft af ristede nødder, olivenolie, bagte æbler, rosiner og toffee.
Smagsnoter: Meget fyldig med noter af mørk chokolade, hasselnød, rød chili og tørverøg. Lang eftersmag.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand eller to.

Laphroaig er en af Islays mest ikoniske whiskys. Få steder er essensen af den vindomsuste ø fanget så fuldendt som i denne grønne flaske. Den kraftige smag af jod, tang, tjære og tørv afskrækker sandsynligvis lige så mange, som den begejstrer, og Laphroaig har altid været stolt af at være en polariserende whisky, en ”acquired taste”, som nogen aldrig lærer at kunne lide. Men de, der gør, sværger til den.

Ifølge legenden er Laphroaig en af de eneste whiskys, som stadig måtte sælges under Forbudstiden i USA: det var lykkedes destilleri-manageren Ian Hunter at overbevise den amerikanske toldmyndighed om, at Laphroaigs kraftige noter af jod og tang havde medicinske egenskaber! Måske tænkte de, at ingen ville drikke noget så bizart uden at have en god grund til det.
Laphroaig var altså allerede tilgængelig som single malt i 1920’erne, og i dag er det Islays bedst sælgende single malt. Destilleriet er grundlagt i 1815. Med sine 7 kedler er kapaciteten oppe på 3.3 millioner liter ren alkohol om året, og der er tale om at udvide, for i øjeblikket producerer man non-stop.

Notér: "Laphroaig Lore"